Rejsebeskrivelser

 

Hej til hulen

Lige en lille hilsen fra en vandrende svend. Lige nu arbejder jeg i det sydlige Schweiz i en bjergby der hedder Cabbiolo. Jeg arbejder hos en mester som også har været af sted på valsen. Jeg hjælper til med og bygge et økologisk halmballehus. Det må jeg sige, det er meget spændende og være med til. Det er mit første halmballehus, og se hvordan det skrider frem af hverdag er fedt og se. Det med og stable halmballer oven på hinanden og skære med motorsav for at gøre væggene lige og runde, det er ligesom og bygge med lego bare i større format. Lige nu har jeg været af sted i et halvtør og synes selv der er sket meget. Det er ikke helt til og følge med, men det er jo mig selv der planlægger.
Indtil nu har jeg været i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig og Danmark. Men jeg har dog ikke arbejdet i alle landene. Men jeg har set meget fedt byggeri, såsom gamle rådhuse, gamle slotte og det fedeste jeg synes jeg har set. Det var et rent træhus, med træer der var afbarkede og lagt op. Det de savede med motorsave og løftede op med kran passede første gang. Det så vildt fedt ud og flot.
Men der har også været andet og se fx. bjergene her i Schweiz det ser man ikke hverdag. Slet ikke i Danmark.
Deres arbejds metoder er også anderledes må jeg sige. Deres værktøj er også lidt større end i Danmark. Alt i alt er det hele meget anderledes. Men jeg kan li det. Til sidst får i også lidt billeder med, så kan i kigge lidt på dem.
Mange hilsner

Rechtschaffenen Fremden Zimmerer

Nielsen M Kristian                             >TILBAGE<

 
Webmaster Rune Jensen-Blokø  | Tlf.: 21757300 | rune.jbl@gmail.com